معمولا فرش هایی که تازه خریداری شده اند پرزدهی آن ها بالا است . اگر در کارخانه از آب و روغن کافی برای الیاف استفاده شود ، دستگاه تنظیم شود و تثبیت حرارتی شود پرزدهی فرش بسیار پایین می آید . معمولا در ایران از فرش هایی که الیاف اکریلیک در آن به کار رفته بیشتر طرفدار دارند که این فرش ها پرزدهی بالایی دارند . در این مطلب با چگونگی رهایی از پرز آشنا میشوید .
در فرش های ماشینی اهاری که موقع ریسیدن الیاف به کار میرود ، نگه دارنده ی خاب فرش است . مدت و شدت پرزدهی فرش های ماشینی بستگی به کیفیت اهار ، ضخامت و تراکم نخ ، ساختمان نخ و کیفیت الیاف دارد و معمولا هرچه تراکم و شانه ی فرش بالا تر باشد پرزدهی بسیار پایین می آید . امروزه با پیشرفت تکنولوژی فرش ها را هیت ست میکنند این امر باعث میشود پرزدهی فرش را کاهش و شفافیت فرش را افزایش می دهد . ولی فرش خوب باید ، بین 1 تا 3 هفته پرزدهی داشته باشد که مدت پرزدهی بستگی به رنگ فرش دارد هرچه تیره تر باشد مدت پرزدهی بالا تر میرود .
چگونگی رهایی از پرزدهی فرش :
بهترین روش برای از بین بردن پرز فرش استفاده از جارو برقی است چون باعث میشود پرز فرش را بگیرد . برای عملکرد بهتر ، لبه های جارو برقی را مقداری مرطوب کنید این عمل باعث میشود پرز ها با سرعت بیشتری از بین برود . بعضی از افراد برای ازبین بردن پرز فرش از فرچه استفاده میکنند که این عمل باعث تحریک فرش میشود و پرزدهی را افرایش میدهد . راه دیگر برای از بین بردن پرز استفاده از کیسه ی حمام مرطوب است که باید از طرف خاب فرش این عمل را انجام داد .